Wij houden ons op het forum aan de volgende etiquette om er voor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk profijt uit het BWU.NL forum kan halen:

Post regels

 1. Op het forum wordt ABN gebruikt.
 2. Voordat je gaat posten dien je eerst het forum te doorzoeken. Jouw vraag of opmerking kan al eerder gepost zijn, bediscussieerd zijn of zelfs opgelost zijn.
 3. Posts moeten on-topic zijn m.b.t. het forum en de thread waarin je post. Moderators mogen verkeerde posts naar de juiste locatie (forum/thread) verplaatsen of verwijderen.
 4. Het is in principe niet toegestaan om te reageren op topics die de status [opgelost] hebben. Uitzondering indien de toevoeging duidelijk toegevoegde waarde heeft voor de huidige oplossing.
 5. Moderators mogen verkeerd geplaatste posts naar de juiste locatie verplaatsen of verwijderen. Als je zelf ontdekt hebt dat je verkeerd geplaatst hebt, vraag dan aan moderator van het betreffende forum via PM of de post verplaatst kan worden. Plaats in ieder geval zelf geen nieuwe om vervuiling te voorkomen.
 6. Beschrijf een onderwerp zodanig dat het duidelijk weergeeft waar je post over gaat. Iets als 'Help' of 'Waarom werkt dit niet' zijn GEEN goede onderwerpen.
 7. Gebruik geen woorden als 'Belangrijk' of 'Urgent' in je onderwerpen. Alle posts hier worden gezien als belangrijk.
 8. Leg je probleem goed uit, en geef zoveel mogelijk concrete gegevens die van belang kunnen zijn zoals productnaam, versie, servicepacks, besturingssysteem, database enz.
 9. Gebruik niet allemaal hoofdletters, overbodig gebruik van vraag- en/of uitroeptekens in je onderwerp of post.
 10. Als je onzeker bent of je wel moet posten, vraag dan één van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van deze site voordat je gaat posten.
 11. Het is niet toegestaan een post omhoog te kicken (het plaatsen van een reactie zonder extra info om zo de thread hoger in de lijst te krijgen). Dit wordt ook wel postbumping genoemd.
 12. Plaats geen vragen in reeds opgeloste onderwerpen. De meeste leden zullen je vraag waarschijnlijk niet bekijken.
 13. BWU.NL FORUM is een besloten forum. Alle geplaatste berichten zijn alleen openbaar voor leden. Geplaatste berichten worden niet aangepast of verwijderd.


Alhoewel de administrators en moderators hun best doen alle posts te bekijken en posts die niet aan de regels voldoen te verwijderen, is dit een moeilijke taak.
Alle berichten geven dan ook het standpunt van de auteur weer en de eigenaar, de vereniging BWU.NL, van het forum kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de berichten en de eventuele gevolgen die de berichtgeving kan veroorzaken.

Commerciële posts

 1. Commerciële posts mogen uitsluitend door lidbedrijven geplaatst worden binnen het "Vraag en Aanbod" forum.
 2. Bedrijven mogen twee keer per maand een post met een advertentie plaatsen. Mocht er een discussie ontstaan dan mag het adverterende bedrijf binnen de thread daarop reageren.
 3. Elke nieuwe advertentie dient in een nieuwe thread geplaatst te worden.
 4. Een nieuwe advertentie dient ook een NIEUWE advertentie te zijn. Het herhalen van advertenties is niet toegestaan.

Wij verzoeken mensen die vragen om een dienst waar kosten aan verbonden zijn, vooraf een budget op te geven of een offerte te vragen. Wij verzoeken mensen die een dienst tegen betaling aanbieden om, waar mogelijk, een offerte op te stellen met een duidelijke omschrijving.

Community regels

 1. Help anderen. Dit forum is een gemeenschap en dit werkt optimaal wanneer gebruikers relevante informatie delen.
 2. Wees geduldig. Alle deelnemers aan dit forum gebruiken dit forum op vrijwillige basis en nemen dikwijls in hun eigen tijd deel aan discussies.
 3. Wees vriendelijk voor nieuwkomers. Val ze niet aan omdat ze de forum regels nog niet correct toepassen maar wijs hen vriendelijk op de verplichtingen.
 4. Geef feedback. Als iemand je helpt door bijvoorbeeld een vraag te beantwoorden, probeer dan een reactie te geven waaruit blijkt of de oplossing heeft geholpen of niet.
 5. Maak duidelijk aan de lezers van je thread of je probleem is opgelost en bedank de mensen die je hebben geholpen. Vermeld tevens hoe je probleem is opgelost!
 6. Het forum is niet bedoeld voor verdachtmakingen en beledigingen. Misbruik of beledigingen, schelden, grof taalgebruik e.d. zijn niet toegestaan.

Verboden

 1. Geen Spamming - Post geen advertenties, met uizondering in "Vraag en Aanbod" in de forums.
 2. Geen Flaming - Post geen beledigende, grove, vulgaire, haatdragende, racistische, seksistische of obscene berichten in het forum.
 3. Geen Crossposting - Je posts vallen maar in één categorie. Het is dus niet nodig en niet toegestaan om dezelfde post in meerdere forums te posten.
 4. Geen Illegale zaken - Post geen materiaal waar copyrights op rusten of links naar websites met illegale software.

Technische regels

 1. Het verwijderen van verouderde berichten zal plaatsvinden 'wanneer nodig' om zo optimale prestaties van het forum en zoekopdrachten te verkrijgen.

Regels, Moderators & Beheerder

 1. De regels van dit forum kunnen alleen veranderd worden door het bestuur van de BWU.NL, de eigenaar van deze site.
 2. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels houdt zijn er Moderators die verschillende forums beheren. Moderators worden aangewezen door de Beheerder.
 3. Moderators hebben extra rechten op het forum. Ze kunnen threads sluiten en/of verwijderen, kunnen ze verplaatsen, bewerken en sticky maken.
 4. De Beheerder draagt zorg voor het technisch beheer en de organisatie van het forum.
 5. Als je denkt dat iemand zich niet aan de regels houdt, rapporteer de post dan door op het icoon te klikken.
 6. Als zij dit nodig achten in het belang van het forum, dan kunnen de beheerders van het forum altijd, zonder opgaaf van reden posts, threads of zelfs gebruikers van dit forum verwijderen.
 7. Administrators kunnen indien zij dit nodig achten PM berichten van de forumleden inzien.
 8. Als je denkt dat een Moderator zijn macht misbruikt, neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 9. Als je denkt dat de beheerder zijn macht misbruikt, neem dan contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TER AFSLUITING

 1. Veel plezier op de forums, door anderen te helpen kun je zelf ook veel leren.
 2. Als je vragen hebt over de regels van het BWU.NL forum neem dan gerust contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Copyright © 2010-2014. All Rights Reserved BWU.NL.