Evides Waterbedrijf standaardiseert op Infor EAM Enterprise

Infor EAM helpt Nederlands waterleidingbedrijf hoge leveringszekerheid en betrouwbaarheid van het water te waarborgen

Barneveld, 11 augustus 2014Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70,000 klanten,maakt bekend dat Evides Waterbedrijf, de grootste leverancier van drink- en industriewater in Nederland, standaardiseert op Infor Enterprise Asset Management (EAM) om op uniforme wijze de EAM-processen te beheren. Naast de afdeling productiewater die al sinds 2002 gebruikmaakt van Datastream 7i dat in 2006 werd overgenomen door Infor, zet nu ook de afdeling infra de Enterprise Asset Management-oplossing van Infor in. Het aantal gebruikers is daarmee verdubbeld en komt op circa 400. 

Evides Waterbedrijf zorgt met circa 660 werknemers voor de levering van drinkwater aan 2,5 miljoen klanten in Zeeland en delen van de provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant. Tevens biedt het waterleidingbedrijf industriewaterdiensten aan grote industriële klanten in Nederland, België en Duitsland en bezit en beheert verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties op Schiphol, Delfzijl, Delft en Vlissingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en het bedrijf is in handen van publieke aandeelhouders, te weten gemeenten en provincie. 

De levering van betrouwbaar drinkwater is het hoogste goed voor het waterbedrijf. Om dit te kunnen garanderen is onderhoud en het vernieuwen van de zuiveringsinstallaties en de leidingen noodzakelijk. De afdeling infra, verantwoordelijk voor de levering van het drinkwater, maakte gebruik van een eigen asset managementsysteem, gebaseerd op maatwerk. Evides wilde echter uniforme EAM-processen zodat de afdelingen productie drinkwater (verantwoordelijk voor de zuivering), industriewater (maatwerkinstallaties) en infra (levering) op dezelfde wijze EAM uitvoeren. Hierdoor kunnen de ruim 5 miljoen assets beter beheerd worden en is de analyse eenduidig.

Integratie

Het waterbedrijf heeft Infor EAM gecombineerd met het ESRI ArcGIS (Geografisch Informatie Systeem) en AutoDesk AutoCad. Dankzij de standaard integratiekoppeling tussen Infor EAM en GIS worden alle gegevens gesynchroniseerd. Op deze wijze worden de applicaties daar ingezet waar ze goed in zijn. Ineke Verwijs, Manager ICT bij Evides Waterbedrijf, licht toe: “GIS is sterk in het visualiseren van onze assets op kaarten, terwijl EAM een ‘best of breed’-oplossing is voor het ondersteunen van onze management processen.”

Evides quote 

“We zijn blij met de professionele samenwerking met Infor en kijken ernaar uit om de deze voort te zetten en de EAM-applicatie continu verder te ontwikkelen en te verbeteren,” zegt Robbert Wever, Manager Productie Drinkwater bij Evides Waterbedrijf.

Infor quote

“De Infor EAM-oplossingen zijn een mooi voorbeeld van een ‘best of breed’-oplossing,” aldus Bert Verplancke, Sales Director Northern Europe Enterprise Asset Management & Sustainability Solutions bij Infor. “Zo biedt de oplossing de mogelijkheid om het capital-asset-management te verbeteren op een manier die de betrouwbaarheid vergroot, onderhoud verbetert en naleving van de regelgeving waarborgt. Daarnaast kunnen de monteurs en medewerkers van de technische dienst met behulp van Infor EAM Mobile nu offline en online werken.”

Toekomst

Na de standaardisatie van alle afdelingen op Infor EAM volgt later dit jaar nog een upgrade naar versie 11, om de prestaties nog verder te optimaliseren. Zo bieden de uitgebreidere functies in de nieuwe versie gebruikers bijvoorbeeld veel meer mogelijkheden die rekening houden met de variërende staat van onderdelen.

Blijf op de hoogte van Infor:

 • Abonneer op de Infor RSS Feed
 • Volg Infor op Twitter
 • Verbind met Infor op LinkedIn
 • Volg Infor op Facebook
 • Bekijk Infor video’s op YouTube
  • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
  • 12 van de top 13 hightechbedrijven
  • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
  • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
  • 16 van de 20 grootste Amerikaanse steden
  • 84 van de top 100 toeleveranciers van de automobielindustrie
  • 31 van de top 50 industriële distributeurs
  • 5 van de top 9 brouwerijen

Over Infor
Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepubliceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 200 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor het realiseren van snelheid, met een innovatief ontwerp die eenvoudig, transparant en elegant is en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

Voor meer informatie:

Anke van Heerebeek                                               

L&DJ PR                                                                                                     

020 205 04 28   

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit persbericht is ook online beschikbaar: http://nl.infor.com/company/news/evides-waterbedrijf/

Verbeterde versie Infor LN beschikbaar

Nieuwste versie biedt meer snelheid, extra micro-verticale functionaliteiten en social collaboration via Infor Ming.leTM

 

Barneveld, 14 augustus 2013 – Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, komt met een verbeterde versie van Infor LN met ingebouwde social business-technologie. De nieuwste versie is gebaseerd op het Infor 10x platform en ondersteunt Infor Ming.le™, een sociaal samenwerkingsplatform. Gebruikers beschikken nu over een micro-verticale oplossing die is ontworpen voor snellere, meer betekenisvolle interacties die de manier waarop taken worden uitgevoerd, verandert.

De gebruikerservaring in versie 10.3 is sterk verbeterd. Klanten kunnen op een bedrijfsbrede schaal profiteren van samenwerkingsmogelijkheden om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen. Daarnaast bevorderen de samenwerkingsfuncties in Infor LN operationele efficiëntie om zo de total cost of ownership (TCO) te verlagen.

Lees meer: Verbeterde versie Infor LN beschikbaar

Groeneveld Groeplive met Infor LN Automotive

Infor LN Automotive helpt leverancier kosten te besparen, transparantie wereldwijd te verbeteren en groeiplannen te ondersteunen

Dit persbericht is online beschikbaar: http://www.infor.com/company/news/pressroom/pr-nl/groeneveld/

Barneveld, 28 juli 2014 –Infor, leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat Groeneveld Groep de implementatie van Infor LN Automotive op de productielocatie in Italië succesvol heeft afgerond. Groeneveld Groep is leverancier van automatische vetsmeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen, alsmede van ICT-oplossingen voor de transportbranche. De onderneming heeft de volgende Infor-oplossingen geïmplementeerd: Infor ERP Enterprise, Infor ION, Infor Barcode, Infor Automotive Exchange, Infor Reporting en Infor d/EPM (Dynamic Enterprise Performance Management). De uitrol van Infor LN Automotive zal voortgezet worden bij de meer dan 25 andere vestigingen verspreid over meer dan 20 landen

Groeneveld Groep is in 43 jaar uitgegroeid tot een mondiaal opererende onderneming met meer dan 30 eigen vestigingen in 22 landen, een productiebedrijf in Italië en diverse logistieke hubs op verschillende continenten. De onderneming levert haar producten zowel voor de na-markt als voor eerste montage door toonaangevende producenten van trucks en trailers, bussen en grondverzet- en bouwmachines. Om te blijven voldoen aan de complexe eisen van de OEM’s en optimaal in te kunnen blijven spelen op de wensen van eigen vestigingen, vereist Groeneveld een gestandaardiseerde ERP-oplossing die snelheid, flexibiliteit en transparantie biedt. In Infor LN Automotive heeft de leverancier die oplossing gevonden. De microverticale functionaliteiten in Infor LN Automotive zijn bovendien afgestemd op de specifieke behoeften van leveranciers in de automobielindustrie.

Infor LN Automotive helpt Groeneveld de transparantie te vergroten en de wereldwijde logistieke zichtbaarheid te verbeteren. De compleet branchespecifieke software van Infor is dankzij Infor ION (Intelligent Open Network) gemakkelijk te integreren met applicaties van derden. Met Infor Automotive Exchange (AutoConnect), een strategische automotive-oplossing van Infor, profiteert Groeneveld van de geautomatiseerde uitwisseling van informatie met haar OEM-klanten, zonder aanpassingen. Dankzij Infor d/EPM (Dynamic Enterprise Performance Management), een geïntegreerde suite van financiële performance management applicaties en analyse en compliance tools, kan de leverancier te allen tijde vertrouwen op real-time inzicht en accurate en eenduidige gegevens.

De vervanging van meerdere externe oplossingen bespaart kosten en vereenvoudigt de manier waarop Groeneveld zijn software kan beheren. Hierdoor kan men sneller beslissingen nemen en de concurrentie voorblijven. Daarnaast helpen de oplossingen van Infor bij het realiseren van de internationale groeiplannen en de optimalisatie van de bedrijfsprocessen.

Groeneveld Groep Quote

“Om onze productie en logistieke processen te optimaliseren was de migratie van Baan IV naar een nieuwere versie van een ERP-systeem niet voldoende”, aldus Sjaak van Boxtel, CFO van Groeneveld Groep. “Infor Automotive adresseert niet alleen onze behoeften op dit moment, maar ook die van de toekomst en ondersteunt ons in het realiseren van onze groeiplannen. Daarnaast is de gebruikservaring zienderogen toegenomen. De software van Infor is qua look en feel vergelijkbaar met die van consumentensoftware en biedt diverse sociale interactiemogelijkheden.”

Infor Quote
“Automotive bedrijven worden continu blootgesteld aan veranderingen en opereren in een markt die zeer concurrerend is”, zegt Edith Bevers, Country Manager van Infor Benelux. “Om succesvol te zijn, is het belangrijk de productieprocessen goed op orde te hebben, efficiëntievoordeel te behalen, snel en flexibel te kunnen reageren, en kosten te besparen. Infor LN Automotive helpt Groeneveld bij het realiseren van die doelen.”

Blijf op de hoogte van Infor:

 • Abonneer op de Infor RSS Feed
 • Volg Infor op Twitter
 • Verbind met Infor op LinkedIn
 • Volg Infor op Facebook
 • Bekijk Infor video’s op YouTube
 • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
 • 12 van de top 13 hightechbedrijven
 • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
 • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
 • 16 van de 20 grootste Amerikaanse steden
 • 84 van de top 100 toeleveranciers van de automobielindustrie
 • 31 van de top 50 industriële distributeurs
 • 5 van de top 9 brouwerijen

Over Groeneveld Groep
Groeneveld Groep in Gorinchem, opgericht in 1971, is een van de vele succesvolle Nederlandse familiebedrijven. Onder de naam Groeneveld Lubrication Solutions levert en monteert de onderneming automatische vetsmeersystemen, oliemanagement- en actieve veiligheidssystemen. Groeneveld producten worden toegepast op onder meer vrachtauto’s, bussen, agrarische machines, port equipment en grondverzetmaterieel. Daarnaast levert de groep onder de naam Groeneveld ICT Solutions tailormade ICT-oplossingen voor de transportbranche, van boordcomputers tot transport management systemen.

Groeneveld Groep heeft ruim 30 eigen vestigingen in meer dan 20 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gorinchem (NL). De groep heeft productiefaciliteiten in Italië en Israël en eigen verkoop- en service locaties in Europa, Noord en Zuid Amerika,, Zuid Afrika, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Tevens vertegenwoordigen onafhankelijke dealers en importeurs het bedrijf in diverse landen. De Groeneveld Groep telt meer dan 550 medewerkers. Voor meer informatie over Groeneveld, zie http://www.groeneveld.nl/.

Over Infor
Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepubliceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 200 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn om snelheid te realiseren in de business. De innovatieve ontwerpen van Infor, die eenvoudig, transparant en elegant zijn, bieden een rijke gebruikerservaring. Flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

Voor meer informatie:

Anke van Heerebeek
L&DJ PR
020 205 04 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit persbericht is ook online beschikbaar: http://www.infor.com/company/news/pressroom/pr-nl/groeneveld/

Infor vereenvoudigt Supply Chain Demand Planning

Verbeterde flexibiliteit ten aanzien van veranderende marktomstandigheden, accuraat shelf life management en betere forecasting

 

Barneveld, 30 juli 2013 – Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, introduceert Infor Demand Planning versie 6.6. Infor Demand Planning 6.6 biedt beter promotion management, real-time demand sense en respond, geavanceerd shelf life management en intelligente baseline forecasting. De oplossing omvat intuïtieve functies zoals een geavanceerde forecast edit grid en automatische calendar interpolation.

 

Lees meer: Infor vereenvoudigt Supply Chain Demand Planning

Copyright © 2010-2014. All Rights Reserved BWU.NL.