Evides Waterbedrijf standaardiseert op Infor EAM Enterprise

Infor EAM helpt Nederlands waterleidingbedrijf hoge leveringszekerheid en betrouwbaarheid van het water te waarborgen

Barneveld, 11 augustus 2014Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70,000 klanten,maakt bekend dat Evides Waterbedrijf, de grootste leverancier van drink- en industriewater in Nederland, standaardiseert op Infor Enterprise Asset Management (EAM) om op uniforme wijze de EAM-processen te beheren. Naast de afdeling productiewater die al sinds 2002 gebruikmaakt van Datastream 7i dat in 2006 werd overgenomen door Infor, zet nu ook de afdeling infra de Enterprise Asset Management-oplossing van Infor in. Het aantal gebruikers is daarmee verdubbeld en komt op circa 400. 

Evides Waterbedrijf zorgt met circa 660 werknemers voor de levering van drinkwater aan 2,5 miljoen klanten in Zeeland en delen van de provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant. Tevens biedt het waterleidingbedrijf industriewaterdiensten aan grote industriële klanten in Nederland, België en Duitsland en bezit en beheert verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties op Schiphol, Delfzijl, Delft en Vlissingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en het bedrijf is in handen van publieke aandeelhouders, te weten gemeenten en provincie. 

De levering van betrouwbaar drinkwater is het hoogste goed voor het waterbedrijf. Om dit te kunnen garanderen is onderhoud en het vernieuwen van de zuiveringsinstallaties en de leidingen noodzakelijk. De afdeling infra, verantwoordelijk voor de levering van het drinkwater, maakte gebruik van een eigen asset managementsysteem, gebaseerd op maatwerk. Evides wilde echter uniforme EAM-processen zodat de afdelingen productie drinkwater (verantwoordelijk voor de zuivering), industriewater (maatwerkinstallaties) en infra (levering) op dezelfde wijze EAM uitvoeren. Hierdoor kunnen de ruim 5 miljoen assets beter beheerd worden en is de analyse eenduidig.

Integratie

Het waterbedrijf heeft Infor EAM gecombineerd met het ESRI ArcGIS (Geografisch Informatie Systeem) en AutoDesk AutoCad. Dankzij de standaard integratiekoppeling tussen Infor EAM en GIS worden alle gegevens gesynchroniseerd. Op deze wijze worden de applicaties daar ingezet waar ze goed in zijn. Ineke Verwijs, Manager ICT bij Evides Waterbedrijf, licht toe: “GIS is sterk in het visualiseren van onze assets op kaarten, terwijl EAM een ‘best of breed’-oplossing is voor het ondersteunen van onze management processen.”

Evides quote 

“We zijn blij met de professionele samenwerking met Infor en kijken ernaar uit om de deze voort te zetten en de EAM-applicatie continu verder te ontwikkelen en te verbeteren,” zegt Robbert Wever, Manager Productie Drinkwater bij Evides Waterbedrijf.

Infor quote

“De Infor EAM-oplossingen zijn een mooi voorbeeld van een ‘best of breed’-oplossing,” aldus Bert Verplancke, Sales Director Northern Europe Enterprise Asset Management & Sustainability Solutions bij Infor. “Zo biedt de oplossing de mogelijkheid om het capital-asset-management te verbeteren op een manier die de betrouwbaarheid vergroot, onderhoud verbetert en naleving van de regelgeving waarborgt. Daarnaast kunnen de monteurs en medewerkers van de technische dienst met behulp van Infor EAM Mobile nu offline en online werken.”

Toekomst

Na de standaardisatie van alle afdelingen op Infor EAM volgt later dit jaar nog een upgrade naar versie 11, om de prestaties nog verder te optimaliseren. Zo bieden de uitgebreidere functies in de nieuwe versie gebruikers bijvoorbeeld veel meer mogelijkheden die rekening houden met de variërende staat van onderdelen.

Blijf op de hoogte van Infor:

 • Abonneer op de Infor RSS Feed
 • Volg Infor op Twitter
 • Verbind met Infor op LinkedIn
 • Volg Infor op Facebook
 • Bekijk Infor video’s op YouTube
  • 19 van de top 20 lucht- en ruimtevaartbedrijven
  • 12 van de top 13 hightechbedrijven
  • 10 van de top 10 farmaceutische bedrijven
  • 21 van de 25 grootste Amerikaanse gezondheidsorganisaties
  • 16 van de 20 grootste Amerikaanse steden
  • 84 van de top 100 toeleveranciers van de automobielindustrie
  • 31 van de top 50 industriële distributeurs
  • 5 van de top 9 brouwerijen

Over Infor
Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepubliceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 200 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor het realiseren van snelheid, met een innovatief ontwerp die eenvoudig, transparant en elegant is en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.

Infor klanten zijn onder andere:

Voor meer informatie:

Anke van Heerebeek                                               

L&DJ PR                                                                                                     

020 205 04 28   

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit persbericht is ook online beschikbaar: http://nl.infor.com/company/news/evides-waterbedrijf/

Copyright © 2010-2014. All Rights Reserved BWU.NL.